دو دانشمند فرانسوي و آمريكايي موفق شدهاند به راز حافظه بويايي قدرتمند يكي از انواع كرمها كه مورد توجه زياد زيست شناسان است پيببرند.
اين كرم اگر در دوران اوليهاي كه هنوز در حالت شفيره قرار دارد در برابر بوي مواد غذايي قرار داده شود آنگاه تا مدتهاي مديد در برابر اين بو واكنش نشان خواهد داد.
دانشمندان به طور نمونه مشاهده كردهاند كرمهاي بالغي كه در دوران شفيرگي و در زماني كه هنوز در ليسه قرار داشتهاند با بوي "بنزال دي هايد" آشنا شدهاند، در بزرگسالي و در هر هنگام كه با اين بو، كه شبيه بوي نوعي شيريني توليد شده از شكر و بادام و سفيده تخم مرغ است، برخورد ميكنند در برابر آن واكنش نشان ميدهند و بر سرعت تخمگذاري خود ميافزايند و به طرف منبع اين بو روان ميشوند.
به نوشته هفته نامه علمي "ساينس" ، "ژان ژاك رمي" از موسسه زيست شناسي رشد در مارسي فرانسه با همكاري "اوليور هوبرت" از دانشگاه كلمبيا در نيويورك موفق شدهاند پروتييني را كه در اين فعاليت تشخيص بويايي نقش دارد شناسايي كنند.
اين پروتئين "اس آر آ- "۱۱نام دارد و با يك مجموعه از گيرندههاي بويايي مرتبط است، اما اثر خود را در ارتباط ميان سلولهاي عصبي و در هنگامي كه اين سلولها به يكديگر متصل ميشوند آشكار ميكند نه آنكه به طور مستمر بر روي سلولهاي عصبي فعال باشد.
نظرات شما عزیزان: